fbpx
Odmrzovanje piščanca

Piščanec

V domači kuhinji je piščančje meso iz leta v leto bolj priljubljeno. Nič čudnega saj je okusno in je poleg vsega zdravo. Piščanci so na voljo v najrazličnejših oblikah: zmrznjeni, sveži, celi z drobovino ali vse pogosteje razdeljeni na posamezne dele. Piščanec pride na trg v dveh oblikah. Kot ohlajen, svež piščanec je na voljo sveže zaklan, ki ga morajo trajno vzdrževati na pri temperaturi od 0-2 °C. V trgovinah prodajajo tudi zmrznjene piščance, pri čemer je v ponudbi praviloma popolnoma neoporočena perutnina, ki ni nič slabša od sveže. Zmrznjeno blago odmrzujemo kar najdlje. Najboljši način odmrzovanja je v hladilniku (približno 12 do 18 ur) ker se na ta način izgubi zelo malo soka in se meso ob odmrzovanju ne izsušuje. Pri odmrzovanju odstranimo ovitek, piščanca pokrijemo, položimo na mrežasto posodo in pustimo, da se odmrzne v hladilniku. Svežega ali odmrznjenega piščanca dobro operemo pod tekočo vodo in pustimo, da se odteče. Znotraj in zunaj ga osušimo. Perutnino vedno dobro prepečemo, da preprečimo okužbe s salmonelo. Pri vbodu v meso mora izteči le prozoren sok. Če zmrzujemo svežo perutnino, moramo paziti na to, da ovitek nima nobene luknje, ker se med zmrzovanjem meso zelo izsušuje. Piščančje meso vsebuje v primerjavi z drugimi vrstami mesa manj holesterola.



Naključni recepti

Breskov zavitek
Breskov zavitek

listnato testo maslo 1/2 kg že očiščenih breskev 4 žlice sladkorja pol kg skute 1 jajce 2 vaniljeva sladkorja limonina lupina drobtine V skledi...

Sladoledni stolpci z borovnicami
Sladoledni stolpci z borovnicami

sladkor v prahu za posip 12 okroglih orehovih piškotov 8 kepic smetanovega sladoleda 250 g borovnic limonina melisa za okras V kozarec na dno...