fbpx
Odmrzovanje piščanca

Piščanec

V domači kuhinji je piščančje meso iz leta v leto bolj priljubljeno. Nič čudnega saj je okusno in je poleg vsega zdravo. Piščanci so na voljo v najrazličnejših oblikah: zmrznjeni, sveži, celi z drobovino ali vse pogosteje razdeljeni na posamezne dele. Piščanec pride na trg v dveh oblikah. Kot ohlajen, svež piščanec je na voljo sveže zaklan, ki ga morajo trajno vzdrževati na pri temperaturi od 0-2 °C. V trgovinah prodajajo tudi zmrznjene piščance, pri čemer je v ponudbi praviloma popolnoma neoporočena perutnina, ki ni nič slabša od sveže. Zmrznjeno blago odmrzujemo kar najdlje. Najboljši način odmrzovanja je v hladilniku (približno 12 do 18 ur) ker se na ta način izgubi zelo malo soka in se meso ob odmrzovanju ne izsušuje. Pri odmrzovanju odstranimo ovitek, piščanca pokrijemo, položimo na mrežasto posodo in pustimo, da se odmrzne v hladilniku. Svežega ali odmrznjenega piščanca dobro operemo pod tekočo vodo in pustimo, da se odteče. Znotraj in zunaj ga osušimo. Perutnino vedno dobro prepečemo, da preprečimo okužbe s salmonelo. Pri vbodu v meso mora izteči le prozoren sok. Če zmrzujemo svežo perutnino, moramo paziti na to, da ovitek nima nobene luknje, ker se med zmrzovanjem meso zelo izsušuje. Piščančje meso vsebuje v primerjavi z drugimi vrstami mesa manj holesterola.



Danes ...

ASTRO-HRANA, sreda, 13. 11. 2019

Luna v dvojčkih je občutljiva na prehladna in pljučna obolenja, zato uživajte hrano, ki vas poleg hranilnih vrednosti tudi ščiti in zdravi v tem...

Naključni recepti

Pašta s paradižnikom
Testenine s paradižnikom

100 g testenin 10 kosov paradižnika češnjevca 1 strok česna oljčno olje sol poper   Testenine damo kuhati v vrelo osoljeno vodo. Skuhamo jih al dente....

Brancin
Brancin na žaru

brancin (300 - 400 g) olivno olje sol poper česen rožmarin limona tržaška omaka   Brancina dobro operemo, dobro osušimo in natremo z marinado, še...