fbpx
Odmrzovanje piščanca

V domači kuhinji je piščančje meso iz leta v leto bolj priljubljeno. Nič čudnega saj je okusno in je poleg vsega zdravo. Piščanci so na voljo v najrazličnejših oblikah: zmrznjeni, sveži, celi z...


Prežganje

V Slovenski domači kuhinji so se juhe, omake in prikuhe največkrat zgoščevali s prežganjem. Potem pa so prežganje ispodrinili podmeti ali dolivanje maščobe brez praženja. Časi se spreminjajo in zdaj...


Zmrzovanje

Globoko zmrznjena živila nam omogočajo, da imamo vedno pri roki najrazličnejša živila in nismo vezani samo na sezonska ali draga živila. Globoko zmrzovanje ohranja vrednost snovi v živilih: vitamine...


Danes ...

ASTRO-HRANA, nedelja, 29. 9. 2019

Kakšna gneča, vsi planeti v tehtnici! Le nekaj pobeglih konj se je razteplo po dirkališču in malo skalilo sliko miru. Nek navidezen ali zaresen mir...

Naključni recepti

Marelični cmoki
Slivovi cmoki

1 kg krompirja ščepec soli 500 g moke 100 g masla 2 jajci 1 kg sliv toliko sladkorja v kockah, kolikor je sliv 200 g belih krušnih drobtin 2 jedilni...

Kruhova štruca
Kruhova rolada

8 starejših žemelj ali enaka količina starega kruha 100 g čebule 100 g prekajene slanine 1-2 žlici masla 3 jajca cca skodelica mleka 2 žlici kisle...