fbpx
Prežganje

V Slovenski domači kuhinji so se juhe, omake in prikuhe največkrat zgoščevali s prežganjem. Potem pa so prežganje ispodrinili podmeti ali dolivanje maščobe brez praženja. Časi se spreminjajo in zdaj...


Odmrzovanje piščanca

V domači kuhinji je piščančje meso iz leta v leto bolj priljubljeno. Nič čudnega saj je okusno in je poleg vsega zdravo. Piščanci so na voljo v najrazličnejših oblikah: zmrznjeni, sveži, celi z...


Astro - hrana

ASTRO-HRANA, sreda 19. 2. 2020

Dva kuharska planeta v kozorogu, ki tako nekam grdo gleda, da mi ne preostane drugega kot da pišem o kisli hrani. Kisla hrana nas asociira na...

Naključni recepti

Marelični cmoki
Marelični cmoki

1 kg krompirja ščepec soli 500 g moke 100 g masla 2 jajci 1 kg marelic toliko sladkorja v kockah, kolikor je marelic 200 g belih krušnih drobtin 2...

Pehtranova potica
Pehtranova potica

Testo: 700 g gladke bele moke za vzhajano testo 100 g masla 100 g sladkorja 4 rumenjaki 50 g kvasa žlička soli 1 vrečka vanilijevega sladkorja naribana...