fbpx

Luna v ovnu, Venera v strelcu, Mars v tehtnici

ASTRO-HRANA, petek, 8. 11. 2019

Ognjevit in strasten dan, ki mu paše ravno nekaj ognjeno rdečega, kot je rdeča pesa. Polna železa in ostalih dobrot bo poskrbela za dvig energije, ki ga danes potrebujemo. Rdeča pesa ravno tako znižuje krvni pritisk, zmanjšuje razvoj demence, lahko zmanjšuje možnost rakavih obolenj in razstruplja jetra. Iz rdeče pese lahko delamo humus, je izredno okusna v solati, s svojo sladkostjo je dobra kombinacija svinjini, spečena v pečici, poskusite pa jo lahko tudi v tortah in drugih sladicah. Prav prijetno presenečenje je, če jo pripravite s čokolado, recept za torto iz rdeče pese najdete tudi na naši strani. Rdečo peso uporabljamo v juhah, lahko tudi v rižotah in je precej zapostavljena hrana, ki pa se jo splača raziskati.

 

Astrološki trojček v kuhinji

Lili PippHrana po luninih menah izkorišča sposobnost telesa, da izloča vodo in strupe iz telesa s pomočjo luninega vpliva na naše telesne tekočine. Astrologinja Lili Pipp je za našo stran v kuhinji zaposlila kar tri igralce, pravzaprav tri planete: Luno, Venero in Mars. Luna bo poskrbela za naše čustveno telo, Venera in Mars pa za fizično. Lili Pipp sicer zadnjih 16 let deluje kot astrološka svetovalka, s svojimi idejami pomaga svojim strankam pogledati na težave in izzive vsakdana skozi drugačno, astrološko prizmo. Njene članke smo lahko brali v Dnevnikovi prilogi, na Radiu expres je imela intervjuje, sedaj pa piše tudi našo kuharsko-astrološko rubriko. Za naročilo na osebni astrološki posvet ali naročilo analize v pisni obliki, jo lahko kontaktirate na telefon: 040 749 149.



Naključni recepti

Enolončnica z brstičnim ohrovtom in krompirjem
Enolončnica z brstičnim ohrovtom in s krompirjem

350 g brstičnega ohrovta 300 g krompirja 1 večja čebula muškatni orešček 2-3 ščepce timijana jušna osnova 1 žlica bele moke korenček rdeča paprika sol poper 1...

Jajčni liker
Jajčni liker

1 strok vanilije 5 rumenjakov 125 g sladkorja 350 ml sladke smetane 250 ml ruma cimet muškatni orešček Iz vanilijevega stroka postrgamo sredico, V...