fbpx

Luna v devici, Venera v tehtnici, Mars v devici

ASTRO-HRANA, petek, 27. 9. 2019

Ker je Luna v devici, sem se vprašala, ali se da narediti jed iz res malo sestavin. Devica je namreč tako zdravo znamenje in bi ji kaj takega z lahkoto padlo na pamet. Vedno ko pomislim na malo, škrto, pomislim na uporabo oljčnega olja in zelišč. Je pa res, da je oljčno olje, vsaj pravo, deviško stiskano, daleč od besede malo. Še posebej naša, slovenska oljčna olja oblikuje specifičen okus, ki bogato nahrani. Oljčno olje res lahko pojmujemo kot osnovo hrane, ki mu potem dodamo samo nekaj sestavin in smo zmagali. Oljčno olje in svež kruh sta včasih čisto dovolj. Lahko pa vanj pomakamo tudi olive in sir ter poplaknemo s kozarčkom rdečega, to je pa že pojedina. Tudi v kulinariki sledijo trendom osnov, na kateri gradiš celo paleto jedi, in oljčno olje je taka osnova, na katero bi sama stavila, če bi želela eksperimentirati z malo, vendar dobrimi okusi.

 

Astrološki trojček v kuhinji

Lili PippHrana po luninih menah izkorišča sposobnost telesa, da izloča vodo in strupe iz telesa s pomočjo luninega vpliva na naše telesne tekočine. Astrologinja Lili Pipp je za našo stran v kuhinji zaposlila kar tri igralce, pravzaprav tri planete: Luno, Venero in Mars. Luna bo poskrbela za naše čustveno telo, Venera in Mars pa za fizično. Lili Pipp sicer zadnjih 16 let deluje kot astrološka svetovalka, s svojimi idejami pomaga svojim strankam pogledati na težave in izzive vsakdana skozi drugačno, astrološko prizmo. Njene članke smo lahko brali v Dnevnikovi prilogi, na Radiu expres je imela intervjuje, sedaj pa piše tudi našo kuharsko-astrološko rubriko. Za naročilo na osebni astrološki posvet ali naročilo analize v pisni obliki, jo lahko kontaktirate na telefon: 040 749 149.



Naključni recepti

Domači motovilec z jajcem
Domači motovilec z jajcem

motovilec 2 jajci 2 stroka česna 2 žlici oljčnega olja sol kis   Jajci damo v kozico s hladno vodo in damo na ogenj. Ko voda zavre, pokrito kuhamo nad...

Ajdovi žganci z ocvirki
Ajdovi žganci z ocvirki

500 g ajdove moke 150 g ocvirkov (ali slanine) 1 žlica svinjske masti (ali nekaj olja) sol Solimo vodo, ki naj je bo 2 ali 3-krat toliko kot je...