fbpx

Luna v ribah, Venera v levu, Mars v levu

ASTRO-HRANA, petek, 16. 8. 2019

Prejšnjič sem omenjala marinade za meso, tokrat omenjam marinade za ribo, ki bi se najbolj skladala z današnjim dnem. Luna je namreč v ribah in se bo tudi obregnila ob Neptuna, ki je tudi v ribah. Dan je miren in nekako svečan, verjetno nam bo bolj kot ne ustrezala samota. Ribe se klasično marinirajo s česnom in peteršiljem, možne pa so tudi drugačne različice, recimo s tamarijem in z mirinom ali z rožmarinom in s česnom. V vse marinade gre kis ali limonin sok, ki zmehča meso, pa tudi spremeni, dopolni okus jedi. Ribe mariniramo krajši čas, torej uro ali dve, medtem ko velike kose mesa, svinjine ali divjačine, mariniramo čez noč.

 

Astrološki trojček v kuhinji

Lili PippHrana po luninih menah izkorišča sposobnost telesa, da izloča vodo in strupe iz telesa s pomočjo luninega vpliva na naše telesne tekočine. Astrologinja Lili Pipp je za našo stran v kuhinji zaposlila kar tri igralce, pravzaprav tri planete: Luno, Venero in Mars. Luna bo poskrbela za naše čustveno telo, Venera in Mars pa za fizično. Lili Pipp sicer zadnjih 16 let deluje kot astrološka svetovalka, s svojimi idejami pomaga svojim strankam pogledati na težave in izzive vsakdana skozi drugačno, astrološko prizmo. Njene članke smo lahko brali v Dnevnikovi prilogi, na Radiu expres je imela intervjuje, sedaj pa piše tudi našo kuharsko-astrološko rubriko. Za naročilo na osebni astrološki posvet ali naročilo analize v pisni obliki, jo lahko kontaktirate na telefon: 040 749 149.



Astro - hrana

ASTRO-HRANA, ponedeljek 20.1.2020

Optimističen in zelo dinamičen dan, bo od nas zahteval več kvalitetne hrane na krožniku, pa tudi velike porcije. Primeren dan za testenine z mesom...

Naključni recepti

Testenine z bučkami in sušenimi paradižniki
Testenine z bučkami in s sušenimi paradižniki

200 g kratkih testenin - peresniki, polžki, metuljčki... 2 bučki 10 sušenih paradižnikov 100 ml pasiranega paradižnika 2 žlici oljčnega olja sol,...

Vanilijev liker
Vanilijev liker

2 l vode 750 g sladkorja 2 vanilijeva stroka 250 ml ruma 1 l vinjaka Vodo zavremo v posodi in dodamo sladkor. Vanilijeva stroka razpolovimo po...