- 3 majhni korenčki
- 1 por
- 1 bučka
- 1 rdeča paprika
- 1/2 rumene paprike
- 4 jajca
- 2 dcl tekoče sladke smetane za kuhanje
- 100 g parmezana
- sol
- poper
- kurkuma
- drobnjak
- sladka in pekoča paprika po okusu
- oljčno olje
Zelenjavo očistimo, operemo, posolimo in narežemo na majhne kocke. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in zelenjavo popečemo, ko pa spusti sok, še malo podušimo, toliko časa, da ostane čvrsta. Malo jo ohladimo in stresemo v namaščen pekač. Jajca. smetano za kuhanje in začimbe zmešamo z metlico, polijemo po ohlajeni zelenjavi in potresemo s parmezanom.
Pečico ogrejemo na 200 °C in jed odkrito pečem 30 minut, nato jo pokrijemo (če nimamo pokrova, si pomagamo z alu folijo) in pečemo še 10 minut.
Pečico ogrejemo na 200 °C in jed odkrito pečem 30 minut, nato jo pokrijemo (če nimamo pokrova, si pomagamo z alu folijo) in pečemo še 10 minut.