- 150 g pšeničnega zdroba
- 100 g moke
- 7 g suhega kvasa
- 400 g grškega jogurta
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 jajci
- 100 g dimljene pancete
- 1 manjši por
- 6 brokolijevih cvetov
- 180 g parmezana
- sol
- poper
V ponvi prepražimo na majhne kocke narezano slanino in por. V posodi zmešamo zdrob, moko in kvas. Pzgodbo ponovimo z mokrimi sestavinami: grški jogurt dobro zmešamo z jajci in oljem, solimo ter popramo.
Mokrim sestavinam nato po želji dodamo tudi sveža zelišča ali začimbe, sicer pa primešamo še del naribanega parmezana in popraženo slanino s porom.
Mokre sestavine dodamo suhim in dobro premešamo. Maso razporedimo v šest večjih papirčkov za mafine ali več majhnih. Najprej damo v vsakega eno žlico mase, vanjo potisnemo brokolijev cvet, nato pa ga prekrijemo z drugo žlico mase. Potresemo s parmezanom.
Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 190 °C približno 30 minut.
Mokrim sestavinam nato po želji dodamo tudi sveža zelišča ali začimbe, sicer pa primešamo še del naribanega parmezana in popraženo slanino s porom.
Mokre sestavine dodamo suhim in dobro premešamo. Maso razporedimo v šest večjih papirčkov za mafine ali več majhnih. Najprej damo v vsakega eno žlico mase, vanjo potisnemo brokolijev cvet, nato pa ga prekrijemo z drugo žlico mase. Potresemo s parmezanom.
Pečemo v pečici, predhodno ogreti na 190 °C približno 30 minut.