- 500 g očiščenega stročjega fižola
- 100 g sojinih koščkov
- 2 korenja
- 2 žlici ovsenih kosmičev
- česen
- poper
- majaron
- peteršilj
- drobnjak
- lovor
- 1 žlica rdeče paprike
- 2 papriki babura
- 4 sveže paradižnike, zmiksane s paličnim mešalnikom (ali paradižnikovo omako)
Na olju zarumenimo čebulo, dodamo prej namočene in ožete sojine koščke, malce prepražimo, dodam zelenjavno jušno osnovo, lovor in rdečo papriko. Kuhamo jih približno eno uro. Nato dodamo očiščen stročji fižol, malce ovsenih kosmičev in zalijemo z vodo, da je je dovolj. Ko je fižol kuhan, dodamo paradižnik, očiščeno narezano papriko in na koščke narezano korenje. Proti koncu dodamo še česen, peteršilj, drobnjak in majaron.