- 200 g kratkih testenin - peresniki, polžki, metuljčki ...
- 2 bučki
- 10 sušenih paradižnikov
- 100 ml pasiranega paradižnika
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- začimbe po okusu: peteršilj, zelena, majaron ...
Najdlje traja, da se skuhajo testenine, zato najprej v večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in po navodilih z embalaže in skuhamo testenine al dente.
Bučki narežemo na kolobarje in te na četrtine, sušene paradižnike pa na trakce. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej popražimo bučki in suhe paradižnike. Dušimo približno pet minut, dodamo pasiran paradižnik in vse začimbe. Če imate radi pikantno, dodajte še pol žličke čilija. Znižamo temperaturo, kuhamo še nekaj minut in omaka je gotova.
Kuhane testenine dobro odcedimo in primešamo v pripravljeno omako. Dobro premešamo in postrežemo.
Bučki narežemo na kolobarje in te na četrtine, sušene paradižnike pa na trakce. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej popražimo bučki in suhe paradižnike. Dušimo približno pet minut, dodamo pasiran paradižnik in vse začimbe. Če imate radi pikantno, dodajte še pol žličke čilija. Znižamo temperaturo, kuhamo še nekaj minut in omaka je gotova.
Kuhane testenine dobro odcedimo in primešamo v pripravljeno omako. Dobro premešamo in postrežemo.