- 200 g kratkih testenin - svedrčki, polžki ...
- 2 bučki
- 10 črnih oljk
- 2 šalotki
- 1 strok česna
- 200 ml pasiranega paradižnika
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- poper
- začimbe po okusu: peteršilj, timijan, bazilika ...
V večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in po navodilih z embalaže skuhamo testenine al dente.
Šalotko in česen olupimo in drobno nasekljamo. Bučki narežemo na kolobarje in te na četrtine, oljke razkoščičimo in narežemo na kolute. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej ocvremo šalotko, ko postekleni, dodamo še česen. Ko česen zadiši, dodamo narezane bučke in oljke. Dušimo približno 5 minut in dodamo pasiran paradižnik in vse začimbe. Kuhamo še nekaj minut in omaka je gotova.
Kuhane testenine dobro odcedimo in primešamo v omako iz bučk. Dobro premešamo in postrežemo s sezonsko solato.
Šalotko in česen olupimo in drobno nasekljamo. Bučki narežemo na kolobarje in te na četrtine, oljke razkoščičimo in narežemo na kolute. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej ocvremo šalotko, ko postekleni, dodamo še česen. Ko česen zadiši, dodamo narezane bučke in oljke. Dušimo približno 5 minut in dodamo pasiran paradižnik in vse začimbe. Kuhamo še nekaj minut in omaka je gotova.
Kuhane testenine dobro odcedimo in primešamo v omako iz bučk. Dobro premešamo in postrežemo s sezonsko solato.