- 200 g testenin, na primer špageti, bavette ...
- 1 brokoli
- 200 ml pasiranega paradižnika
- 100 g vloženih črnih oljk
- 100 g vloženih artičok
- 2 šalotki
- 1 strok česna
- šopek peteršilja
- 2 žlici malo oljčnega olja
- parmezan
- sol
- poper
V osoljeni vodi skuhamo testenine al dente.
Šalotki nasekljamo in popražimo na malo oljčnega olja, ko postekleni, dodamo še sesekljan česen in peteršilj. Brokoli razdelimo na cvetke, stebla odrežemo in cvetke narežemo na manjše koščke.
Ko česen zadiši, popražimo še na koščke narezana stebla brokolija, olive in artičoke. Zalijemo s pasiranim paradižnikom, začinimo in premešamo, notri zložimo na manjše kose narezane cvetke brokolija, premešamo, pokrijemo in kuhamo, da se brokoli zmehča, približno 5 minut. Vmes večkrat premešamo.
Omako vmešamo v kuhane testenine. Po želji potresemo z naribanim sirom.
Šalotki nasekljamo in popražimo na malo oljčnega olja, ko postekleni, dodamo še sesekljan česen in peteršilj. Brokoli razdelimo na cvetke, stebla odrežemo in cvetke narežemo na manjše koščke.
Ko česen zadiši, popražimo še na koščke narezana stebla brokolija, olive in artičoke. Zalijemo s pasiranim paradižnikom, začinimo in premešamo, notri zložimo na manjše kose narezane cvetke brokolija, premešamo, pokrijemo in kuhamo, da se brokoli zmehča, približno 5 minut. Vmes večkrat premešamo.
Omako vmešamo v kuhane testenine. Po želji potresemo z naribanim sirom.