Lazanja:
- 20 listov testenin za lazanjo, ki jih ni potrebno kuhati
- 500 g sveže špinače
- 3 stroki česna
- sol
- poper
- 100 g naribanega parmezana
- 100 g naribanega edamca
- 3 žlice oljčnega olja
Bešamel:
- 50 g moke
- 50 g masla
- 7 dcl mleka
- muškatni orešček
Preliv:
- 1 jajce
- 1 smetana za kuhanje
- muškatni orešček
- 50 g naribanega parmezana
Sestavine so za pekač 25 x 35 cm z visokim robom.
Špinačo na grobo narežemo, solimo, popramo, dušimo do mehkega, odkrijemo in kuhamo še toliko časa da voda, ki jo je špinača spustila povre. Na sredini naredimo malo prostora, dodamo oljčno olje, popražimo nasekljan česen in premešamo s špinačo.
Pripravimo bešamel. Maslo stopimo, dodamo moko in premešamo da se napoji z maslom. Zalijemo z mlekom in ob stalnem mešanju kuhamo, da se zgosti. Vmes solimo in dodamo se muškatni orešček.
Na dno pekača damo dve žlici bešamela, zato, da se nam lasanja ne prime na dno. Zložimo plast testenin za lazanjo, obložimo s polovico špinače, polijemo s polovico bešamela in potresemo z naribanim sirom (edamec in parmezan). Postopek ponovimo, na vrh dame eno plast testenin in zalijemo s prelivom. Preliv pripravimo tako da z vilicami zmešamo jajce, eno smetano za kuhanje, sol, poper, muškatni orešček, pest parmezana in bešamel, če ga je kaj ostalo. Po vrhu po želji potresemo še malo sira.
Pečemo na 250° približno 20 minut, oziroma dokler testenine ne postane mehke (poskusimo z nožem). Serviramo vročo s skledo zelene solate.
Špinačo na grobo narežemo, solimo, popramo, dušimo do mehkega, odkrijemo in kuhamo še toliko časa da voda, ki jo je špinača spustila povre. Na sredini naredimo malo prostora, dodamo oljčno olje, popražimo nasekljan česen in premešamo s špinačo.
Pripravimo bešamel. Maslo stopimo, dodamo moko in premešamo da se napoji z maslom. Zalijemo z mlekom in ob stalnem mešanju kuhamo, da se zgosti. Vmes solimo in dodamo se muškatni orešček.
Na dno pekača damo dve žlici bešamela, zato, da se nam lasanja ne prime na dno. Zložimo plast testenin za lazanjo, obložimo s polovico špinače, polijemo s polovico bešamela in potresemo z naribanim sirom (edamec in parmezan). Postopek ponovimo, na vrh dame eno plast testenin in zalijemo s prelivom. Preliv pripravimo tako da z vilicami zmešamo jajce, eno smetano za kuhanje, sol, poper, muškatni orešček, pest parmezana in bešamel, če ga je kaj ostalo. Po vrhu po želji potresemo še malo sira.
Pečemo na 250° približno 20 minut, oziroma dokler testenine ne postane mehke (poskusimo z nožem). Serviramo vročo s skledo zelene solate.