- 6 jajc
- 4 srednje veliki paradižniki
- 3 zelene ali rumene paprike
- 1 velika čebula
- 2 žlici olja
- vejica peteršilja
- sol
- poper
Papriko in paradižnik narežemo na majhne koščke. Čebulo sesekljamo na drobne koščke in jo prepražimo na olju, da zarumeni. Da se bo hitreje spustila, ji dolijemo nekaj mrzle vode. Ves čas mešamo, da se ne prismodi.
Ko voda povre, čebuli dodamo papriko in paradižnik. Dušimo 10 minut in vmes zelo pogosto mešamo, da se zmes ne prime ponve. Ko voda, ki jo je izpustila zelenjava, izhlapi, zelenjavo s kuhalnico potisnemo v en del posode in dodamo razžvrkljana jajca. Mešamo jih, dokler niso scvrta, potem vse sestavine skupaj premešamo, po okusu solimo, popramo in na koncu dodamo sesekljan peteršilj. Postrežemo vroče.
Ko voda povre, čebuli dodamo papriko in paradižnik. Dušimo 10 minut in vmes zelo pogosto mešamo, da se zmes ne prime ponve. Ko voda, ki jo je izpustila zelenjava, izhlapi, zelenjavo s kuhalnico potisnemo v en del posode in dodamo razžvrkljana jajca. Mešamo jih, dokler niso scvrta, potem vse sestavine skupaj premešamo, po okusu solimo, popramo in na koncu dodamo sesekljan peteršilj. Postrežemo vroče.