- 2 mladi čebuli
- 2 papriki – rumeni
- 4 zreli paradižniki
- 4 jajca
- vejico svežega peteršilja
- 5 listov sveže bazilike
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
Čebuli sesekljamo z zelenimi deli, v večji ponvi jo popražimo na oljčnem olju. Malo jo osolimo, da se hitreje zmehča. Papriko in paradižnik narežemo na majhne koščke. Dodamo k čebuli in dušimo toliko časa, da izhlapi vsa voda, ki jo spusti zelenjava. V skodelici razžvrkljamo jajca, ki jim dodamo sol in poper.
Baziliko in peteršilj drobno nasekljamo. Zelenjavo umaknemo na rob ponve in vanjo zlijemo razžvrkljana jajca. Jajca mešamo, dokler ne zakrknejo, nato jih zmešamo z zelenjavo, posujemo še s sesekljanim peteršiljem in baziliko in postrežemo s kruhom. Če pripravimo zraven še skledo zelene solate, je kosilo pripravljeno.
Baziliko in peteršilj drobno nasekljamo. Zelenjavo umaknemo na rob ponve in vanjo zlijemo razžvrkljana jajca. Jajca mešamo, dokler ne zakrknejo, nato jih zmešamo z zelenjavo, posujemo še s sesekljanim peteršiljem in baziliko in postrežemo s kruhom. Če pripravimo zraven še skledo zelene solate, je kosilo pripravljeno.