- 400 g kuhane čičerike
- 1 limona
- 1 majhen šopek peteršilja
- pol čebule
- 1 jajce
- 100 g krušnih drobtin
- 3 žlice olivnega olja
- sol
- poper
Čičeriko namakamo od 8 do 12 ur v zadostni količini hladne vode. Vodo, v kateri smo čičeriko namakali, obvezno odlijemo, da odstranimo naravne toksične spojine, ki so se med namakanjem izločile iz zrn.
Pred kuhanjem namočena zrna temeljito operemo. Namočena zrna v sveži vodi kuhamo vsaj eno uro oziroma toliko časa, da se povsem zmehčajo. Priporočljivo je, da čičeriko kuhamo skupaj z lovorjevim listom, s kumino, šetrajem, česnom in z janežem, da nekoliko omilimo tvorbo plinov v prebavilih po zaužitju.
Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Vejice peteršilja po potrebi operemo, dobro osušimo in grobo sesekljamo. Limono operemo in do suhega obrišemo. Lupinico drobno naribamo, nato pa limono prerežemo na pol in iz ene polovice iztisnemo sok.
Čičeriko stresemo v električni sekljalnik. Dodamo čebulo, peteršilj, limonino lupinico, limonin sok, sol, poper in jajce. Sestavine dobro premešamo.
Zmes pretresemo v skledo, kjer ji dodamo 80 g krušnih drobtin. Iz zmesi nato oblikujemo štiri polpete, ki jih na obeh straneh povaljamo v preostalih drobtinah. Pripravljene polpete položimo na krožnik in za nekaj časa shranimo v hladilnik, da se dobro ohladijo in učvrstijo.
V ponvi segrejemo olje. Dodamo polpete in jih na srednji temperaturi pečemo na vsaki strani približno štiri minute, da se lepo zlato rjavo zapečejo. Pazimo, da temperatura ni previsoka, saj se lahko polpete hitro zažgejo. Polpete postrežemo s solato.
Pred kuhanjem namočena zrna temeljito operemo. Namočena zrna v sveži vodi kuhamo vsaj eno uro oziroma toliko časa, da se povsem zmehčajo. Priporočljivo je, da čičeriko kuhamo skupaj z lovorjevim listom, s kumino, šetrajem, česnom in z janežem, da nekoliko omilimo tvorbo plinov v prebavilih po zaužitju.
Čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Vejice peteršilja po potrebi operemo, dobro osušimo in grobo sesekljamo. Limono operemo in do suhega obrišemo. Lupinico drobno naribamo, nato pa limono prerežemo na pol in iz ene polovice iztisnemo sok.
Čičeriko stresemo v električni sekljalnik. Dodamo čebulo, peteršilj, limonino lupinico, limonin sok, sol, poper in jajce. Sestavine dobro premešamo.
Zmes pretresemo v skledo, kjer ji dodamo 80 g krušnih drobtin. Iz zmesi nato oblikujemo štiri polpete, ki jih na obeh straneh povaljamo v preostalih drobtinah. Pripravljene polpete položimo na krožnik in za nekaj časa shranimo v hladilnik, da se dobro ohladijo in učvrstijo.
V ponvi segrejemo olje. Dodamo polpete in jih na srednji temperaturi pečemo na vsaki strani približno štiri minute, da se lepo zlato rjavo zapečejo. Pazimo, da temperatura ni previsoka, saj se lahko polpete hitro zažgejo. Polpete postrežemo s solato.