- 1 srednje velika bučka
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 strok česna
- maslo
- 3 velike žlice smetane za kuhanje
- paremzan
- sol
- poper
- ostale začimbe po okusu
Naredimo špagete iz bučk, malo jih posolimo in pustimo, da odteče malo vode.
Na maslu prepražimo česen in češnjeve paradižnike. Ko se paradižniki zmehčajo, dodamo bučkine špagete. Pražimo še nekaj časa, dodamo smetano za kuhanje, še malo pokuhamo (približno 2 minuti). Damo na krožnik, naribamo parmezan. Po okusu lahko dodamo še žličko pesta genovese.
Seveda lahko uporabimo katero koli drugo omako, odlično se obnese tudi bolonjska omaka.
Na maslu prepražimo česen in češnjeve paradižnike. Ko se paradižniki zmehčajo, dodamo bučkine špagete. Pražimo še nekaj časa, dodamo smetano za kuhanje, še malo pokuhamo (približno 2 minuti). Damo na krožnik, naribamo parmezan. Po okusu lahko dodamo še žličko pesta genovese.
Seveda lahko uporabimo katero koli drugo omako, odlično se obnese tudi bolonjska omaka.