- 4 rdeče paprike
- olivno olje
- sol
- peteršilj
- česen
Paprike operite, razpolovite, odstranite seme in položite na pekač. Na visoki temperaturi jih pecite približno sedem minut na eni in sedem minut na drugi strani. Nič hudega, če koža počrni, saj jo boste odstranili. Ko jih spečete, počakajte nekaj minut, da se vsaj malo ohladijo, nato jim odstranite kožo (ni potrebno, da v celoti, vsekakor pa večino) in ter pokrite pustite stati deset minut.
Medtem pripravite marinado. V skodelici zmešajte olivno olje, sol, nasekljan česen in peteršilj. Paprike položite v veliko skledo in prelijte z marinado in sokom, ki se je izcedil iz njih. Postrezite šele po nekaj urah mariniranja na hladnem.
Medtem pripravite marinado. V skodelici zmešajte olivno olje, sol, nasekljan česen in peteršilj. Paprike položite v veliko skledo in prelijte z marinado in sokom, ki se je izcedil iz njih. Postrezite šele po nekaj urah mariniranja na hladnem.