- 1 žlica rastlinskega olja
- 100 g prekajene slanine
- 1 manjša čebula
- 700 g kislega zelja
- 4 brinove jagode
- 2 dl vode
- 2 ščepca soli
- 1 ščepec sveže mletega črnega popra
Čebulo drobno sesekljamo. Slanino narežemo na tanjše rezine, ki jih zrežemo na manjše kocke. Poskusimo zelje. Če se nam zdi prekislo, ga na hitro speremo v cedilu pod tekočo hladno vodo.
V posodi segrejemo olje, dodamo slanino in jo med mešanjem prepražimo. Dodamo čebulo in jo pražimo toliko časa, da postekleni. Dodamo zelje in brinove jagode ter vse skupaj dobro premešamo. Zalijemo z vodo.
Ko zelje zavre, znižamo temperaturo, posodo pokrijemo in dušimo toliko časa, da se zelje povsem zmehča. Zelje poskusimo in po okusu začinimo s soljo in z mletim poprom.
V posodi segrejemo olje, dodamo slanino in jo med mešanjem prepražimo. Dodamo čebulo in jo pražimo toliko časa, da postekleni. Dodamo zelje in brinove jagode ter vse skupaj dobro premešamo. Zalijemo z vodo.
Ko zelje zavre, znižamo temperaturo, posodo pokrijemo in dušimo toliko časa, da se zelje povsem zmehča. Zelje poskusimo in po okusu začinimo s soljo in z mletim poprom.