- 750 g bučk
- 2 srednje veliki čebuli
- 4 stroki česna
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 jajce
- 100 g parmezana
- žlička masla
- peteršilj
- majaron
- bazilika
- sol
- poper
Čebulo narežemo na tanke kolobarje, česen grobo narežemo, bučke operemo in jih narežemo na kocke.
V ponvi na maslu na hitro popražimo čebulo, dodamo česem, da zadiši, nato dodamo bučke. Vse skupaj med mešanjem dušimo pet minut. Odstavimo, dodamo zelišča, sol in poper. Stresemo v pekač, ki smo ga naoljili. V skledici razžvrkljamo jajca s smetano, vmešamo parmezan in s tem prelijemo bučke. Postavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj Celzija. Pečemo približno 20 oz. 25 minut - toliko časa, da jajca zakrknejo in se površina zlato zapeče. Ponudimo kot samostojno jed.