- 500 g čičerike
- 2 čebuli
- 2 sveži papriki
- 5 krompirjev
- 250 g narezanega paradižnika
- 4 stroki česna
- kokosovo maslo
- sol
- poper
Pred začetkom priprave je potrebno čičeriko namočiti v 2-3 litre mrzle vode in pustiti čez noč v pokriti posodi.
Na segretem kokosovem maslu popražimo narezano čebulo, peteršilj, dodamo svežo in na manjše kose narezano papriko in česen, vse dobro premešamo in pražimo še 5 minut. Dodamo narezan paradižnik, premešamo na kratko, dodamo odcejeno čičeriko, narezane večje kose krompirja, sol in poper. Zalijemo z vodo.
V pokriti posodi na zmernem ognju kuhamo 60 minut. Če smo uporabili čičeriko iz konzerve, se čas kuhanja konkretno skrajša.
Na segretem kokosovem maslu popražimo narezano čebulo, peteršilj, dodamo svežo in na manjše kose narezano papriko in česen, vse dobro premešamo in pražimo še 5 minut. Dodamo narezan paradižnik, premešamo na kratko, dodamo odcejeno čičeriko, narezane večje kose krompirja, sol in poper. Zalijemo z vodo.
V pokriti posodi na zmernem ognju kuhamo 60 minut. Če smo uporabili čičeriko iz konzerve, se čas kuhanja konkretno skrajša.