- 400 g kuhane čičerike
- 200 g cikorije
- 4 žlice olivnega olja
- 1/2 žličke majarona
- ščepec rožmarina
- 1/2 čajne žličke timijana
- peperončino
- 1 srednje velika čebula
- maslo
- parmezan
- drobtine
- česen
- sol
- poper
Posebej skuhamo cikorijo. Skuhano čičeriko zabelimo z 2 žlicama olivnega olja, dodamo majaron, rožmarin, timijan, peperončino, sol in poper. Vse skupaj zmešamo v multipraktiku ali s paličnim mešalnikom. Posolimo, popopramo.
Nato v posamezne manjše keramične posodice zložiš cikorijo, nanjo daš plast čičerikinega pireja. Vse skupaj potreseš z mešanico parmezana in drobtin. Dodaš kosme masla in zapečeš v pečici. Jed je gotova po okoli 20 minutah pečenja na 180 °C.
Nato v posamezne manjše keramične posodice zložiš cikorijo, nanjo daš plast čičerikinega pireja. Vse skupaj potreseš z mešanico parmezana in drobtin. Dodaš kosme masla in zapečeš v pečici. Jed je gotova po okoli 20 minutah pečenja na 180 °C.