- 250 g listnatega testa
- 3 srednje velike bučke
- 100 g skute
- 100 g ementalca
- 2 dl smetane za kuhanje
- 3 jajca
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- sol
- črni poper
- 2 vejici drobnjaka
Bučke operemo, olupimo, izdolbemo in narežemo na drobne kockice. Stresemo jih v cedilo, posolimo in pustimo stati 20 minut, da spustijo vodo. Sir drobno naribamo. Pečico segrejemo na 190 °C. V skledi gladko razmešamo skuto, smetano, jajca, odcejene bučke, zdrob, sol in poper.
Model za pite namažemo z maslom. Listnato testo razvaljamo in položimo v model. Z vilicami ga dokaj na gosto prepikamo. Zmes razdelimo po testu. Po vrhu jo potresemo z naribanim sirom in sesekljanim drobnjakom. Model za približno 30 minut postavimo v segreto pečico, da se pita po vrhu rumeni obarva.
Model za pite namažemo z maslom. Listnato testo razvaljamo in položimo v model. Z vilicami ga dokaj na gosto prepikamo. Zmes razdelimo po testu. Po vrhu jo potresemo z naribanim sirom in sesekljanim drobnjakom. Model za približno 30 minut postavimo v segreto pečico, da se pita po vrhu rumeni obarva.