- 1 kg bučk
- 500 g krompirja
- 1 čebula
- sol
- poper
- črne olive
- 2 žlici kisle smetane
- 100 g sira emental
- maslo
- olje
- 1 čajna žlica mešanih zelišč
Krompir olupimo, operemo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in na drobno narežemo. V loncu segrejemo olje in na njem pri zmerni temperaturi popečemo krompir s čebulo. Nato dodamo vodo, zavremo in krompir zmečkamo v pire.
Bučke operemo in z vsake po dolgem odrežemo eno rezino. Z nožem ali žlico bučke izdolbemo, da napravimo podolgovate skledice. Znotraj jih posolimo in popopramo.
Izdolbeno meso bučk umešamo z opranimi zelišči in kislo smetano ter primešamo krompirjevemu pireju. Po okusu posolimo in popopramo.
S krompirjevim pirejem napolnimo večjo brizgalno vrečko s širšim nastavkom in ga nabrzizgamo v bučkine skledice. Povrhu potrosimo z naribanim sirom, narezanimi črnimi olivami in majhnimi kosmiči masla.
Napolnjene bučke naložimo v posodo za pečenje in damo v hladno pečico. Pečemo pri 210 °C približno 30 minut.
Bučke operemo in z vsake po dolgem odrežemo eno rezino. Z nožem ali žlico bučke izdolbemo, da napravimo podolgovate skledice. Znotraj jih posolimo in popopramo.
Izdolbeno meso bučk umešamo z opranimi zelišči in kislo smetano ter primešamo krompirjevemu pireju. Po okusu posolimo in popopramo.
S krompirjevim pirejem napolnimo večjo brizgalno vrečko s širšim nastavkom in ga nabrzizgamo v bučkine skledice. Povrhu potrosimo z naribanim sirom, narezanimi črnimi olivami in majhnimi kosmiči masla.
Napolnjene bučke naložimo v posodo za pečenje in damo v hladno pečico. Pečemo pri 210 °C približno 30 minut.