- 1/2 kg brokolijevih cvetov
- 2 jajci
- 3 dcl smetane za kuhanje
- 100 g sira - edamec
- 200 g moke
- 150 g masla
- sol
- poper
- šopek peteršilja
- muškatni orešček
Moko presejemo na delovno površino, na sredini naredimo jamico in vanjo ubijemo eno jajce, na obod pa narežemo zmehčano maslo. Malo posolimo in s hladnimi rokami na hitro zgnetemo testo. Če je presuho, dodamo nekaj žlic mrzle vode. Pečico predgrejemo na 180 stopinj. Okroglo testo namastimo z maslom in pa dnu razporedimo 3/4 testa. Z vilicami ga nekajkrat preluknjamo. Pečemo 10 minut.
Brokoli razdelimo na cvetke in jih skuhamo na sopari. V posodi zmešamo smetano za kuhanje z enim jajcem, posolimo, popopramo, damo še malo muškatnega oreščka in začimbe po okusu. Sir naribamo.
Pečeno testo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se malo ohladi. Iz preostanka testa naredimo svaljek in ga pritisnemo na obod pekača, tako da naredimo 3 cm visok rob. Na testo najprej razporedimo brokoli, potresemo s sesekljanim peteršiljem in zalijemo s smetano. Po vrhu potresemo še nariban sir. Pečemo še približno pol ure in postrežemo s sezonsko solato.
Brokoli razdelimo na cvetke in jih skuhamo na sopari. V posodi zmešamo smetano za kuhanje z enim jajcem, posolimo, popopramo, damo še malo muškatnega oreščka in začimbe po okusu. Sir naribamo.
Pečeno testo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se malo ohladi. Iz preostanka testa naredimo svaljek in ga pritisnemo na obod pekača, tako da naredimo 3 cm visok rob. Na testo najprej razporedimo brokoli, potresemo s sesekljanim peteršiljem in zalijemo s smetano. Po vrhu potresemo še nariban sir. Pečemo še približno pol ure in postrežemo s sezonsko solato.