- skodelica riža
- 1 čebula
- pest špargljev
- 1 bučka
- 2 korenja
- 1 paprika
- 1 dcl belega vina
- sol
- poper
- žlička sladke mlete paprike
- 2 stroka česna
- sesekljan peteršilj
- olivno olje
Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezano korenje, narezano papriko, solimo in na srednje močnem ognju pražimo 10 minut. Pazimo, da se zelenjava ne prime dna posode - zelenjavo ves čas mešamo.
Dodamo narezano bučko, sesekljan česen, dobro oprane in na centimetrske koščke narezane šparglje (lahko so divji ali gojeni). Zalijemo z vinom in mešamo toliko časa, da vino povre. Dodamo skodelico riža, zalijemo z malo manj kot dvema skodelicama vode, premešamo, solimo, popopramo, dodamo mleto papriko, grah iz konzerve in potresemo s peteršiljem.
Kuhamo okoli 20 minut. Jed med kuhanjem večkrat nežno premešamo. Preden postrežemo, lahko rižoto posujemo s parmezanom.
Dodamo narezano bučko, sesekljan česen, dobro oprane in na centimetrske koščke narezane šparglje (lahko so divji ali gojeni). Zalijemo z vinom in mešamo toliko časa, da vino povre. Dodamo skodelico riža, zalijemo z malo manj kot dvema skodelicama vode, premešamo, solimo, popopramo, dodamo mleto papriko, grah iz konzerve in potresemo s peteršiljem.
Kuhamo okoli 20 minut. Jed med kuhanjem večkrat nežno premešamo. Preden postrežemo, lahko rižoto posujemo s parmezanom.