- 200 g testenin
- 150 g brstičnega ohrovta
- 2 žlici masla
- dve pesti orehov
- 10 češnjevih paradižnikov
- 10 suhih paradižnikov
- česen
- sol
- pikantna paprika po okusu
- 0,5 dl oljčnega olja
- 1 mozzarella burrata
Brstični ohrovt očistimo in prerežemo na polovice. Damo ga v hladno vodo in počakamo, da zavre. Kuhamo še približno pet minut, da postanejo mehki. Vode ne solimo, ker lahko brstički zagrenijo. Kuhane odcedimo, v ponvi segrejemo maslo, nanj stresemo brstični ohrovt, ga malo posolimo in popečemo z vseh strani. Dodamo nasekljan česen in pest orehov, ki jih malo zdrobimo s prsti, malo popražimo, da česen zadiši in dodamo še narezane češnjeve paradižnike. Dušimo pet minut, da povre tekočina, ki so jo spustili paradižniki. Prilogo lahko ponudimo k mesu ali jemo s testeninami.
Pripravimo pesto iz sušenih paradižnikov. Suhe paradižnike damo v posodo, dodamo pest orehov in pol decilitra olivnega olja. Zmiksamo s paličnim mešalnikom v gladek pesto. Pesto dodamo zelenjavi, dodamo še skuhane testenine in dobro premešamo. Razdelimo na krožnike in na vrh položimo nekaj koščkov mozzarelle burrate.
Pripravimo pesto iz sušenih paradižnikov. Suhe paradižnike damo v posodo, dodamo pest orehov in pol decilitra olivnega olja. Zmiksamo s paličnim mešalnikom v gladek pesto. Pesto dodamo zelenjavi, dodamo še skuhane testenine in dobro premešamo. Razdelimo na krožnike in na vrh položimo nekaj koščkov mozzarelle burrate.