- 200 g testenin - peresniki, metuljčki ...
- 10 češnjevih paradižnikov
- polovica rdeče paprike
- polovica rumene paprike
- 1 manjša kumara
- 1 konzerva tune vložene v oljčnem olju
- 1 mozzarella
- 10 vloženih oljk
- 50 g parmezana narezanega na lističe
- 100 rukole
- šopek sveže bazilike
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica majoneze
- sol
- poper ali pekoča paprika po okusu
Testenine skuhamo v slanem kropu in ohladimo. Paradižnike razpolovimo, papriko očistimo in narežemo na trakce, kumaro olupimo in narežemo na kolute, baziliko in rukolo grobo nasekljamo. Vse sestavine damo v skledo k ohlajenim testeninam, malo posolimo in popopramo in dobro premešamo, Dodamo še tuno in na kocke narezano mozzarello, kislo smetano in majonezo in še enkrat premešamo. Po vrhu posujemo še na lističe nariban parmezan in postrežemo.