- 400 g rezancev
- oljčno olje
- 1 čebula
- 125 g šampinjonov
- 300 g rdečega radiča
- 100 ml belega vina
- 4 žlice sojine smetane za kuhanje
- jušna osnova
- sol
- peteršilj
- timijan
- parmezan
Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Šampinjone obrišemo in jih narežemo na drobne koščke. Rdeči radič operemo in ga prav tako narežemo na majhne kocke.
Oljčno olje segrejemo v ponvi in na njem na majhnem ognju prepražimo čebulo. Čebula bo tako dobila lepo barvo in se bo prav lepo zmehčala. K čebuli dodamo šampinjone. Popražimo jih in jim dodamo timijan.
Nato dodamo še na koščke narezan rdeči radič. Zalijemo z belim vinom. Ko ta povre, dodamo malo vode. Vse skupaj dušimo toliko časa, da se radič zmehča. Potem dodamo še sol, poper, peteršilj in jušno osnovo po potrebi. Zalijemo s štirimi žlicami sojine smetane za kuhanje.
Rezance skuhamo po navodilih, ko so kuhani, odlijemo vodo in jih stresemo v posodo z omako. Ko jih naložimo na krožnik, rezance potresemo z naribanim parmezanom.
Oljčno olje segrejemo v ponvi in na njem na majhnem ognju prepražimo čebulo. Čebula bo tako dobila lepo barvo in se bo prav lepo zmehčala. K čebuli dodamo šampinjone. Popražimo jih in jim dodamo timijan.
Nato dodamo še na koščke narezan rdeči radič. Zalijemo z belim vinom. Ko ta povre, dodamo malo vode. Vse skupaj dušimo toliko časa, da se radič zmehča. Potem dodamo še sol, poper, peteršilj in jušno osnovo po potrebi. Zalijemo s štirimi žlicami sojine smetane za kuhanje.
Rezance skuhamo po navodilih, ko so kuhani, odlijemo vodo in jih stresemo v posodo z omako. Ko jih naložimo na krožnik, rezance potresemo z naribanim parmezanom.