- 100 g testenin
- 10 kosov paradižnika češnjevca
- 1 strok česna
- oljčno olje
- sol
- poper
Testenine damo kuhati v vrelo osoljeno vodo. Skuhamo jih al dente.
Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo omako. Ponev segrejemo na srednje visoko temperaturo, vanjo vlijemo jušno žlico olivnega olja, na segreto olje damo česen, narezan na lističe in pražimo kratek čas (le toliko, da česen zadiši). Dodamo cele paradižnike češnjevce in pražimo, da se paradižniki nekoliko zmehčajo. Solimo, popramo. Ko začne česen dobivati svetlo rjavo barvo (ne sme potemneti), dodamo jušno žlico ali dve vode, v kateri se kuhajo špageti, premešamo. Dodana voda bo preprečila premočno porjavitev česna, lističi česna se ne bodo več pražili, začeli se bodo kuhati. S kuhalnico pritisnemo vsak paradižnik ob ponev, da poči in na ta način spusti nekaj svoje tekočine v omako. Še malo kuhamo, odstavimo, odcejene špagete, še malo olivnega olja, premešamo in prestavimo na krožnik.