- 500 g morskih sadežev
- 250 g testenin tagliatelle
- 1 dl belega vina
- 5 žlic paradižnikove mezge
- sol
- poper
- peteršilj
Nasekljamo peteršilj in česen. Morske sadeže pod hladno vodo odmrznemo.
Olje vlijemo v ponev z visokim robom. Ko se olje segreje, dodamo peteršilj in česen. Nato dodamo odcejene morske sadeže. Na srednjem ognju pražimo pet minut, nato dodamo vino, paradižnikovo mezgo ter na umirjenem ognju kuhamo še 20 minut. Po potrebi dolijemo malo vode.
Po 15 minutah kuhanja omake v slani vodi na pol skuhamo testenine, ki jih odlijemo, nato pa dodamo morskim sadežem. Mešanico kuhamo še 5 minut, nato pa jed še vročo postrežemo.
Olje vlijemo v ponev z visokim robom. Ko se olje segreje, dodamo peteršilj in česen. Nato dodamo odcejene morske sadeže. Na srednjem ognju pražimo pet minut, nato dodamo vino, paradižnikovo mezgo ter na umirjenem ognju kuhamo še 20 minut. Po potrebi dolijemo malo vode.
Po 15 minutah kuhanja omake v slani vodi na pol skuhamo testenine, ki jih odlijemo, nato pa dodamo morskim sadežem. Mešanico kuhamo še 5 minut, nato pa jed še vročo postrežemo.