- 400 g testenin - špageti
- 400 g divjih špargljev
- 150 g pršuta
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 200 ml sladke smetane
- 70 g parmezana
- sol
- poper
- 3 žlice oljčnega olja
Najprej pripravimo šparglje. Odlomimo olesenele dele, odlomimo vršičke in vsako posebej shranimo. Čebulo in česen drobno nasekljamo. Na oljčnem olju najprej popražimo čebulo, malo jo posolimo. Ko se zmehča, dodamo česen, pražimo dokler ne zadiši.
Dodamo na kocke narezan pršut, po minuti pa še koščke špargljev brez vršičkov. Na zmernem ognju dušimo toliko časa, da se šparglji zmehčajo, približno 5 minut. Prelijemo s sladko smetano, ki smo ji dodali polovico sveže naribanega parmezana, malo soli in popra.
Dodamo še špargljeve vršičke. Zmanjšamo temperaturo in ob stalnem mešanju kuhamo še nekaj minut, da se zgosti, omaka nam ne sme vreti.
Medtem v slanem kropu skuhamo špagete al dente, jih odcedimo in stresemo v pripravljeno omako. Če se nam zdi omaka presuha, dodamo nekaj žlic vode, v kateri smo kuhali špagete. Takoj postrežemo in potresemo s parmezanom.
Dodamo na kocke narezan pršut, po minuti pa še koščke špargljev brez vršičkov. Na zmernem ognju dušimo toliko časa, da se šparglji zmehčajo, približno 5 minut. Prelijemo s sladko smetano, ki smo ji dodali polovico sveže naribanega parmezana, malo soli in popra.
Dodamo še špargljeve vršičke. Zmanjšamo temperaturo in ob stalnem mešanju kuhamo še nekaj minut, da se zgosti, omaka nam ne sme vreti.
Medtem v slanem kropu skuhamo špagete al dente, jih odcedimo in stresemo v pripravljeno omako. Če se nam zdi omaka presuha, dodamo nekaj žlic vode, v kateri smo kuhali špagete. Takoj postrežemo in potresemo s parmezanom.