- 400 g testenin (metuljčkov)
- sol
- 5 strokov česna
- 1 šopek peteršilja
- 1/2 svežega stroka rdečega čilija
- 60 ml ekstra deviškega oljčnega olja
- poper
- 1 suh čili
Po navodilih za uporabo skuhamo testenine (metuljčke) al dente v veliko slane vode.
Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo. 1 jedilna žlica peteršilja prihranimo. Strok čilija operemo, mu odstranimo semena in ga narežemo na majhne kocke ali tanke trakove.
V ponvi počasi segrejemo olje in v njem 2 minuti pražimo čili. Dodamo česen in pražimo še okoli 1 minuto. Česen ne sme porjaveti, sicer postane grenek. Suh čili zdrobimo in ga dodamo.
Testenine (metuljčke) odcedimo v cedilu in jih skupaj s peteršiljem dodamo drugim sestavinam. Vse skupaj dobro premešamo, solimo in popramo ter okrasimoz ostalim peteršiljem.
Česen olupimo in narežemo na tanke rezine. Peteršilj operemo, osušimo in drobno sesekljamo. 1 jedilna žlica peteršilja prihranimo. Strok čilija operemo, mu odstranimo semena in ga narežemo na majhne kocke ali tanke trakove.
V ponvi počasi segrejemo olje in v njem 2 minuti pražimo čili. Dodamo česen in pražimo še okoli 1 minuto. Česen ne sme porjaveti, sicer postane grenek. Suh čili zdrobimo in ga dodamo.
Testenine (metuljčke) odcedimo v cedilu in jih skupaj s peteršiljem dodamo drugim sestavinam. Vse skupaj dobro premešamo, solimo in popramo ter okrasimoz ostalim peteršiljem.