- 200 g mešanice treh rižev (rdeč, rjav in črn)
- 10 črnih oljk
- 50 g vloženih artičok
- 50 g graha ( lahko zmrznjenega)
- 2 korenčka
- 100 g divjih ali gojenih belušev
- 1 čebula
- 1/2 l jušne osnove
- sol
- poper
- sveže začimbe po okusu (peteršilj, bazilika, timijan, drobnjak..)
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlica masla
Čebulo drobno sesekljamo in jo popražimo na oljčnem olju. Korenček ostrgamo in narežemo na kolobarje, dodamo ga k čebuli. Oljke razkoščičimo in narežemo na kolobarčke, artičoke narežemo na koščke. Belušem odlomimo olesenele dele in narežemo na dva centimetra dolge palčke, dodamo jih v čebulo s korenčkom. Pražimo toliko časa, da izhlapi vsa tekočina, približno 5 minut, nato dodamo oprano mešanico treh rižev, narezane oljke in artičoke, popražimo in zalijemo z jušno osnovo.
Posolimo in popopramo po okusu in pokrito kuhamo 40 minut, ta riž se kuha dlje. Vmes po potrebi dolivamo vodo. Tik pred koncem vmešamo še sveža sesekljana zelišča in maslo. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut stati. Postrežemo s sezonsko solato.
Posolimo in popopramo po okusu in pokrito kuhamo 40 minut, ta riž se kuha dlje. Vmes po potrebi dolivamo vodo. Tik pred koncem vmešamo še sveža sesekljana zelišča in maslo. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut stati. Postrežemo s sezonsko solato.