- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 rdeča paprika
- 1 žlica oljčnega olja
- 250 g riža
- 500 ml piščančje osnove
- 500 g češnjevega paradižnika
- 100 g črnih razkoščičenih oliv
- 1/2 čajne žličke posušenega timijana
- sol
- poper
Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke, česen olupimo ter na drobno narežemo. Papriko očistimo, operemo in narežemo na majhne kocke. Olive prerežemo na pol.
V veliki kozici segrejemo olje in na njem posteklenimo čebulo ter česen. Dodamo narezano papriko, riž in vse na kratko prepražimo. Dodamo piščančjo onsnovo, olive in nasekljan paradižnik. Vse posolimo in začinimo s timijanom ter poprom.
Pri srednji temperaturi riž zavremo in ga nato pokritega pri nizki temperaturi kuhamo približno 20 minut, da postane mehek ter da vsrka vso tekočino.
Kozico z rižem odstavimo s kuhalne plošče. Riž rahlo premešamo in naložimo v segreto skledo. Okrasimo z vejico timijana in limono.
V veliki kozici segrejemo olje in na njem posteklenimo čebulo ter česen. Dodamo narezano papriko, riž in vse na kratko prepražimo. Dodamo piščančjo onsnovo, olive in nasekljan paradižnik. Vse posolimo in začinimo s timijanom ter poprom.
Pri srednji temperaturi riž zavremo in ga nato pokritega pri nizki temperaturi kuhamo približno 20 minut, da postane mehek ter da vsrka vso tekočino.
Kozico z rižem odstavimo s kuhalne plošče. Riž rahlo premešamo in naložimo v segreto skledo. Okrasimo z vejico timijana in limono.