- 30 dag radiča trevižan
- 1 čebulica
- 5 žlic skute
- 15 dag slanine
- rezanci
- 1 dl belega vina
- peteršilj
- parmezan
- sol
- poper
- olivno olje
Radič očistimo, operemo, osušimo in narežemo na trakove. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo radič in ob mešanju pustimo, da usahne. Dodamo na koščke narezano slanino, pražimo kakšno minuto, nato zalijemo z vinom in zajemalko vode. Primešamo peteršilj, posolimo in popopramo. Pokuhamo.
Posebej skuhamo rezance. Ko je omaka skuhana, dodamo dve žlici skute in takoj z njo prelijemo rezance. Postrežemo takoj. Preostanek skute uporabimo za dekoracijo.
Posebej skuhamo rezance. Ko je omaka skuhana, dodamo dve žlici skute in takoj z njo prelijemo rezance. Postrežemo takoj. Preostanek skute uporabimo za dekoracijo.