- 300 g riža
- 1 por
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 limona
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 l zelenjavne osnove
- 1 žlička timijana
- 1 žlička majarona
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 1 šopek peteršilja
- sol
- poper
- 3 žličke parmezana
- 1 žlica masla
Por operemo, očistimo, po dolgem razpolovimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo in česen olupimo in na drobno narežemo. Limono operemo z vročo vodo in osušimo. Naribamo lupino in iztisnemo sok.
V kozici segrejemo olje in na njem podušimo por, čebulo in česen. Dodamo riž in ga kratko prepražimo. Dolijemo 1/3 jzelenjavne osnove, limonin sok, dodamo limonovo lupino in začinimo s timijanom, majaronom ter paradižnikovo mezgo. S pokrovko pokrijemo in pri nizki temperaturi dušimo 25 minut.
Peteršilj operemo, osušimo in na drobno narežemo. RIžu dolijemo preostanek jušne osnove, posolimo in začinimo s poprom. Nepokritega pri nizki temperaturi kuhamo 25 minut, da je mehek, vendar ne razkuhan. Večkrat ga premešamo.
Nazadnje v gotovi rižoti raztopimo maslo, dodamo parmezan in še vroče ponudimo.
V kozici segrejemo olje in na njem podušimo por, čebulo in česen. Dodamo riž in ga kratko prepražimo. Dolijemo 1/3 jzelenjavne osnove, limonin sok, dodamo limonovo lupino in začinimo s timijanom, majaronom ter paradižnikovo mezgo. S pokrovko pokrijemo in pri nizki temperaturi dušimo 25 minut.
Peteršilj operemo, osušimo in na drobno narežemo. RIžu dolijemo preostanek jušne osnove, posolimo in začinimo s poprom. Nepokritega pri nizki temperaturi kuhamo 25 minut, da je mehek, vendar ne razkuhan. Večkrat ga premešamo.
Nazadnje v gotovi rižoti raztopimo maslo, dodamo parmezan in še vroče ponudimo.