- 10 kosov velikih školjk - testenin
- 100 g rukole
- 180 g smetane za kuhanje
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- 50 g naribanega edamca
- 10 g naribanega parmezana
- 20 g masla
- sol
- poper
Testenine kuhamo v slanem kropu polovico časa, ki je naveden na embalaži. Rukolo nasekljamo, v ponvi razpustimo maslo, vanjo damo rukolo, pražimo dve minuti, dodamo nasekljan česen in smetano za kuhanje. Dobro premešamo in odstavimo z ognja. Počakamo, da se masa ohladi, dodamo še jajce, dobro premešamo in z maso napolnimo školjke.
Pečico predgrejemo na 200 °C. Polagamo jih na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, potresemo s sirom in postavimo za 20 minut v ogreto pečico. Še skleda zelene solate in kosilo je na mizi.
Pečico predgrejemo na 200 °C. Polagamo jih na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem, potresemo s sirom in postavimo za 20 minut v ogreto pečico. Še skleda zelene solate in kosilo je na mizi.