- 350 g testenin, polžki, svedrčki…
- 1 bučka
- 100 g belušev
- 150 očiščenih rakcev
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- oljčno olje
- 250 ml smetane za kuhanje
- 600 jušne osnove
- 100 g sira v lističih – sottilette
- 100 g naribanega parmezana
Na oljčnem olju najprej popečemo sesekljano čebulo, toliko časa, da se razpusti. Hitreje bo, če jo damo na hladno olje, jo malo posolimo in dodamo ščepec sode bikarbone. Ko se čebula razpusti, dodamo nasekljan česen in peteršilj, cvremo toliko časa, da česen zadiši. Bučko in beluše narežemo na kocke in dodamo k čebuli, pomešamo, dodamo še očiščene rakce in dve minuti dušimo. Začinimo po okusu.
Medtem testenine skuhamo do polovice. Odcedimo in stresemo v omako. Primešamo parmezan, zalijemo z smetano in juho, po vrhu naložimo lističe sira in postavimo v pečico, ki smo jo predgreli na 200 °C. Pečemo približno 30 minut. Testenine ne smejo biti presuhe.
Medtem testenine skuhamo do polovice. Odcedimo in stresemo v omako. Primešamo parmezan, zalijemo z smetano in juho, po vrhu naložimo lističe sira in postavimo v pečico, ki smo jo predgreli na 200 °C. Pečemo približno 30 minut. Testenine ne smejo biti presuhe.