- 220 g pikantnih bavet (ali navadnih bavet, špagetov, bucatinov)
- 500 g svežih češnjevih paradižnikov
- 100 g domače pancete
- 1 čili
- 2 stroka česna
- 1 dcl domače paradižnikove omake
- 50 g trdega sira pecorino romano
- olivno olje
- sol
Recept za zelo dobro različico/izpeljanko znane italijanske jedi “pasta amatriciana” . Čili razpolovimo in mu odstranimo semena, česen olupimo in pustimo celega.
V ponev (zato da se nam ne bo prijemalo) zlijemo toliko olivnega olja da prekrije dno. Dodamo čili in česen ter 2 minuti pražimo, jih nato poberemo iz olja in damo na stran. V ponev stresemo narezano panceto, jo prepražimo, poberemo iz ponve in damo na stran.
V ponev damo češnjeve paradižnike, ki smo jih oprali in prerezali na polovico, jih malo posolimo, dodamo tudi čili in česen, ki smo ju prej odstranili. Zmanjšamo ogenj, in počasi pražimo približno 20 minut. Vmes večkrat nežno premešamo, najbolje s kuhinjsko pinceto, da nam paradižniki ne razpadejo preveč.
Na koncu česen in čili ponovno odstranimo, dodamo 1dcl domače paradižnikove omake ter še par minut pokuhamo. V omako vrnemo popečeno panceto, dodamo testenine, ki smo jih skuhali v slanem kropu al dente in nariban pecorino romano (nekaj ga prihranimo za po vrhu). Dobro premešamo in serviramo.
V ponev (zato da se nam ne bo prijemalo) zlijemo toliko olivnega olja da prekrije dno. Dodamo čili in česen ter 2 minuti pražimo, jih nato poberemo iz olja in damo na stran. V ponev stresemo narezano panceto, jo prepražimo, poberemo iz ponve in damo na stran.
V ponev damo češnjeve paradižnike, ki smo jih oprali in prerezali na polovico, jih malo posolimo, dodamo tudi čili in česen, ki smo ju prej odstranili. Zmanjšamo ogenj, in počasi pražimo približno 20 minut. Vmes večkrat nežno premešamo, najbolje s kuhinjsko pinceto, da nam paradižniki ne razpadejo preveč.
Na koncu česen in čili ponovno odstranimo, dodamo 1dcl domače paradižnikove omake ter še par minut pokuhamo. V omako vrnemo popečeno panceto, dodamo testenine, ki smo jih skuhali v slanem kropu al dente in nariban pecorino romano (nekaj ga prihranimo za po vrhu). Dobro premešamo in serviramo.