Omaka:
- 1 piščančja prsa brez kosti
- 1 srednje velik por
- smetana za kuhanje
- olje
- sol
- poper
Njoki:
- 1 kilogram krompirja
- 60 g masla
- sol
- 300 g ostre moke
- 3 jajca
Neolupljen krompir kuhamo približno 30 minut, ga ocedimo, olupimo kar se da vročega in ga dobro pretlačimo. Čim bolj vročega zabelimo z maslom in premešamo. Ko se ohladi, ga osolimo, potresemo z moko, ubijemo jajca in na hitro zgnetemo v testo.
Krompirjevo testo razdelimo na več delov, oblikujemo dolge svaljke in jih narežemo na 1,5 cm dolge njoke. Njoke damo v soljen krop in ko priplavajo na površje, jih kuhamo še 2 do 3 minute. Tako pripravljeni njoki so rahli in obdržijo lepo obliko.
Omako pripravimo med tem, ko se krompir kuha. Piščanjčja prsa operemo in narežemo na majhne koščke. Na hitro jih popečemo na olju, dodamo narezan por, nato pa zalijemo z nekaj vode. Dodamo začimbe. Smetano dodamo tik pred koncem kuhanja.
Krompirjevo testo razdelimo na več delov, oblikujemo dolge svaljke in jih narežemo na 1,5 cm dolge njoke. Njoke damo v soljen krop in ko priplavajo na površje, jih kuhamo še 2 do 3 minute. Tako pripravljeni njoki so rahli in obdržijo lepo obliko.
Omako pripravimo med tem, ko se krompir kuha. Piščanjčja prsa operemo in narežemo na majhne koščke. Na hitro jih popečemo na olju, dodamo narezan por, nato pa zalijemo z nekaj vode. Dodamo začimbe. Smetano dodamo tik pred koncem kuhanja.