- 250 g gob (jurčkov, lisičk ali šampinjonov)
- 2 žlici (olivnega) olja ali kokosove masti
- 3 stroki česna
- peteršilj
- 1/2 pora
- nekaj smetane za kuhanje
- 1 trikotnik topljenega sira
- sol
- poper
Očiščene gobe narežemo na poljubno velike kose, por na kolobarje, peteršilj in česen pa sesekljamo. Slednja na olivnem olju prepražimo v kozici. Nato jima dodamo por in skupaj pražimo še nekaj minut. Dodamo še gobe, po okusu začinimo in premešamo. Dušimo okoli 15 minut. Nato zalijemo z 2 decilitroma vode.
Kuhamo 10 minut. Dodamo še smetano in topljeni sir, zmešamo ter omako na zmernem ognju pustimo še toliko časa, da se sir raztopi. Premešamo in postrežemo.
Kuhamo 10 minut. Dodamo še smetano in topljeni sir, zmešamo ter omako na zmernem ognju pustimo še toliko časa, da se sir raztopi. Premešamo in postrežemo.