- 500 g fužov
- 1 brokoli
- 50 g sveže rukole
- 200 ml smetane za kuhanje
- 100 g kraške pancete
- 100 g parmezana
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
V osoljeni vodi skuhamo fuže al dente. Brokoli razdelimo na cvetke in ga skuhamo na sopari. Panceto narežemo na kocke, polovico parmezana naribamo, polovico pa narežemo na lističe.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej malo ocvremo panceto. Nato dodamo smetano in nariban parmezan, kuhamo, da se malo zgosti in dodamo najprej brokoli, nato pa še kuhane testenine. Dobro premešamo, prestavimo na krožnike in po vrhu potresemo sveži rukolo in na lističe narezan parmezan.
V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej malo ocvremo panceto. Nato dodamo smetano in nariban parmezan, kuhamo, da se malo zgosti in dodamo najprej brokoli, nato pa še kuhane testenine. Dobro premešamo, prestavimo na krožnike in po vrhu potresemo sveži rukolo in na lističe narezan parmezan.