- 400 g ozkih rezancev
- 120 g sira mascarpone
- 1/2 limone
- bazilika
- majaron in timijan (tudi za okras)
- petršilj
- nariban parmezan (po želji)
- olivno olje
Na ogenj postavimo lonec z veliko osoljene vode, v kateri bomo skuhali testenine.
Dišave operemo, jih osušimo in drobno nasekljamo. Operemo polovico limone in naribamo lupinico. Pri tem pazimo, da ne zajamemo grbastega belega dela pod lupino.
V primerni skledi zmešamo mascarpone, 2 žlici olja, nasekljane dišavice in naribano limonino lupinico. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter postavimo skledo na toplo. Ko voda v loncu zavre, stresemo vanjo testenine, premešamo in jih skuhamo al dente. Nato jih odcedimo (malo vode prihranimo), jih stresemo v skledo in narahlo premešamo. Dodamo malo prihranjene vode, v kateri so se kuhale, da so sočnejše.
Okrasimo jih z lističi timijana in majarona ter ponudimo vroče. Po želji jih potresemo s parmezanom.
Dišave operemo, jih osušimo in drobno nasekljamo. Operemo polovico limone in naribamo lupinico. Pri tem pazimo, da ne zajamemo grbastega belega dela pod lupino.
V primerni skledi zmešamo mascarpone, 2 žlici olja, nasekljane dišavice in naribano limonino lupinico. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter postavimo skledo na toplo. Ko voda v loncu zavre, stresemo vanjo testenine, premešamo in jih skuhamo al dente. Nato jih odcedimo (malo vode prihranimo), jih stresemo v skledo in narahlo premešamo. Dodamo malo prihranjene vode, v kateri so se kuhale, da so sočnejše.
Okrasimo jih z lističi timijana in majarona ter ponudimo vroče. Po želji jih potresemo s parmezanom.