- 1,5 žlice olivnega olja
- 700 g lososovega fileja v kosu
- sol
- poper
- solata
- češnjev paradižnik
- bučno ali olivno olje
File lososa operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Morebitne majhne koščice odstranimo s pinceto. File razrežemo na štiri približno enako velike kose. Kose lososa rahlo začinimo s poprom in soljo.
Na srednje močnem ognju dobro segrejemo ponev. V segreto ponev vlijemo olje, počakamo, da se segreje, nato pa v ponev položimo kose lososa. Najprej jih od 2 do 3 minute brez premikanja in obračanja pečemo na strani, kjer je bila koža. Nato kose previdno obrnemo in zapečemo še na drugi strani še približno od 3 do 4 minute.
Solato dobro operemo in liste natrgamo na poljubno velike kose. Vse skupaj stresemo v skledo, rahlo solimo, začinimo z olivnim oljem in premešamo. Lososa zrežemo na manjše koščke in jih dodamo v solato. Paradižnike operemo in jim odstranimo zelene dele. Prerežemo jih na pol in dodamo v skledo s solato.
Na srednje močnem ognju dobro segrejemo ponev. V segreto ponev vlijemo olje, počakamo, da se segreje, nato pa v ponev položimo kose lososa. Najprej jih od 2 do 3 minute brez premikanja in obračanja pečemo na strani, kjer je bila koža. Nato kose previdno obrnemo in zapečemo še na drugi strani še približno od 3 do 4 minute.
Solato dobro operemo in liste natrgamo na poljubno velike kose. Vse skupaj stresemo v skledo, rahlo solimo, začinimo z olivnim oljem in premešamo. Lososa zrežemo na manjše koščke in jih dodamo v solato. Paradižnike operemo in jim odstranimo zelene dele. Prerežemo jih na pol in dodamo v skledo s solato.