- 1 kg stročjega fižola
- 1/2 čebule
- poper
- sol
- olivno olje
- kis
Pristavimo lonec vode. Fižol na konceh obrežemo in operemo. Če je dolg, ga narežemo na poljubno dolge kose. Ko voda zavre, stresemo stročji fižol v krop. Stročji fižol mora neprenehoma vreti. Proti koncu kuhanja ga posolimo. Kuhamo 10 minut, potem pa vsako minuto pokusimo, če je že kuhan. Biti mora skuhan, vendar mora hkrati ostati čvrst.
Česen olupimo in nasekljamo ali pa narežemo na tanke lističe.
Kuhan stročji fižol odcedimo, stresemo v skledo za solato ter mu dodamo narezano čebulo, sol, poper, kis in olje. Dobro premešamo in ponudimo.
Česen olupimo in nasekljamo ali pa narežemo na tanke lističe.
Kuhan stročji fižol odcedimo, stresemo v skledo za solato ter mu dodamo narezano čebulo, sol, poper, kis in olje. Dobro premešamo in ponudimo.