- 500 g gojenih špargljev
- šopek divjih špargljev
- 4 jajca
- 0,5 dl domačega oljčnega olja
- sol
- poper
Pripravimo si ozek in visok lonec s pokrovom. Špargljem, divjim in gojenim, odlomimo trši, spodnji olesenel del. Olesenele dele prihranimo in kasneje uporabimo za juho ali vodo za zalivanje rižot.
Šparglje narežemo na približno enako dolžino. Gojene šparglje povežemo v zelo rahel snop, pokonci ga postavimo v lonec in nalijemo vodo, toliko, da 1/3 gleda iz vode. Pokrite kuhamo 5 minut, nato prav tako pokonci v lonec dodamo še divje šparglje. Sicer ni nujno, solata je odlična tudi samo z gojenimi, ampak divji dodajo malo grenkobe, ki paše v to solato. Pokrite kuhamo še 5 minut.
Šparglje odcedimo in zložimo na ovalen pladenj. Prav tako prihranimo vodo, v kateri so se kuhali šparglji. Posolimo, popopramo in zalijemo z oljčnim oljem. Po vrhu položimo na polovice narezana trdo kuhana jajca. Ta solata je odlična predjed ali priloga k mesu oziroma kuhani šunki.
Šparglje narežemo na približno enako dolžino. Gojene šparglje povežemo v zelo rahel snop, pokonci ga postavimo v lonec in nalijemo vodo, toliko, da 1/3 gleda iz vode. Pokrite kuhamo 5 minut, nato prav tako pokonci v lonec dodamo še divje šparglje. Sicer ni nujno, solata je odlična tudi samo z gojenimi, ampak divji dodajo malo grenkobe, ki paše v to solato. Pokrite kuhamo še 5 minut.
Šparglje odcedimo in zložimo na ovalen pladenj. Prav tako prihranimo vodo, v kateri so se kuhali šparglji. Posolimo, popopramo in zalijemo z oljčnim oljem. Po vrhu položimo na polovice narezana trdo kuhana jajca. Ta solata je odlična predjed ali priloga k mesu oziroma kuhani šunki.