- 0,5 kg regrata in motovilca
- 3 srednje veliki krompirji
- 3 žlice masti z ocvirki
- kis
- sol
- poper
Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine in ga skuhamo v slani vodi. Očistimo regrat.
V ponvi segrevamo mast z ocvirki toliko časa, da postanejo ocvirki hrustljavi, nato jih odstavimo.
Kuhanemu krompirju odlijemo vodo in ga ohladimo toliko, da ga lahko z roko pretlačimo in stresemo na regrat. Začinimo s kisom, soljo in poprom.
Vse skupaj zabelimo z ocvirki, ki so se med tem časom ravno prav ohladili. Paziti moramo, da niso vroči.
V ponvi segrevamo mast z ocvirki toliko časa, da postanejo ocvirki hrustljavi, nato jih odstavimo.
Kuhanemu krompirju odlijemo vodo in ga ohladimo toliko, da ga lahko z roko pretlačimo in stresemo na regrat. Začinimo s kisom, soljo in poprom.
Vse skupaj zabelimo z ocvirki, ki so se med tem časom ravno prav ohladili. Paziti moramo, da niso vroči.