- 1/2 kg krompirja za kuhanje
- 1 srednje velika bučka
- sol
- kis
- poper
- kapre
- olivno olje
- 1/2 čebule
- pločevinka tune
Krompir temeljito operemo. Položimo ga v večji lonec in ga zalijemo s tolikšno količino osoljene vode, da je povsem prekrit. Kuhamo celega, z olupki, od 25 do 30 minut, da se zmehča. Z ostrim ozkim nožem preverimo, ali je krompir kuhan. Kuhan krompir odcedimo in ohladimo. Ohlajen krompir olupimo in narežemo na tanjše rezine, ki jih stresemo v veliko solatno skledo. Dodamo na tanke kolobarje zrezano čebulo. Dodamo kis, sol, olje in poper ter vse skupaj dobro premešamo.
Bučko operemo in narežemo po dolgem na nekaj mm široke rezine. Popečemo jih na vročem olju, med pečenjem na obeh straneh posolimo in popopramo.
Ko so bučke nared, posamične rezine položimo na krožnik. Čezenj skrbno nanesemo krompirjevo solato, čez njo pa že koščke tunine in potresemo kapre. Postrežemo. Dober tek!
Bučko operemo in narežemo po dolgem na nekaj mm široke rezine. Popečemo jih na vročem olju, med pečenjem na obeh straneh posolimo in popopramo.
Ko so bučke nared, posamične rezine položimo na krožnik. Čezenj skrbno nanesemo krompirjevo solato, čez njo pa že koščke tunine in potresemo kapre. Postrežemo. Dober tek!