- 150 g piščančjega mesa
- 150 g šinka (pol pakiranja)
- 1 srednja zelena bučka
- 1/2 jajčevca
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 1 dcl sladke smetane
- sol
- poper
- peteršilj
Čebulo narežemo na trakove in jo rahlo popražimo. Jajčevce in bučke narežemo na trakove in jih dodamo čebuli. Na sredini ponve naredimo prostor in tam popražimo na drobne koščke narezanega piščanca.
Ko je meso popraženo, ga zmešamo z bučkami in jajčevci. Posolimo (pazite, šink je že slan), dodamo začimbe in popražimo zelenjavo do mehkega. Na koncu dodamo sladko smetano, pokuhamo nekaj minutk, dodamo še na trakove narezan šink, vse dobro premešamo in izklopimo štedilnik.
Sedaj skuhamo še špagete. Odcedimo jih bolj površno, tako da obdržijo malenkost vode in jih zamešamo v omako.
Ko je meso popraženo, ga zmešamo z bučkami in jajčevci. Posolimo (pazite, šink je že slan), dodamo začimbe in popražimo zelenjavo do mehkega. Na koncu dodamo sladko smetano, pokuhamo nekaj minutk, dodamo še na trakove narezan šink, vse dobro premešamo in izklopimo štedilnik.
Sedaj skuhamo še špagete. Odcedimo jih bolj površno, tako da obdržijo malenkost vode in jih zamešamo v omako.