- 200 g lisičk
- 1 žlica olivnega olja
- 50 g čebule
- 2 stroka česna
- curry
- poper
- sol
- peteršilj
Lisičke zrežemo na drobno, olupimo in sesekljamo (ločeno) čebulo in česen. V ponev zlijemo olje, ga segrejemo, dodamo čebulo in jo med mešanjem pražimo tako dolgo, da postekleni. Dodamo česen in ga popražimo. Ko ga zavonjamo, dodamo lisičke, vse skupaj rahlo premešamo in pokrijemo za nekaj minut, da se lisičke podušijo v lastnem soku. Po potrebi med dušenjem premešamo.
Ko so lisičke prepražene, dodamo curry, poper in sol. Vse sestavine premešamo in pustimo na zmerni temperaturi, da omaka zavre in se počasi kuha še 5 minut. Preden omako postrežemo, lisičke potresemo s peteršiljem.
Ko so lisičke prepražene, dodamo curry, poper in sol. Vse sestavine premešamo in pustimo na zmerni temperaturi, da omaka zavre in se počasi kuha še 5 minut. Preden omako postrežemo, lisičke potresemo s peteršiljem.